Ήπειρος: Η αυτοκρατορία της πέτρας και του πνεύματος

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Τα Μαστοροχώρια της Ηπείρου

 
Τα Μαστοροχώρια καλύπτουν το βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων, σε μια περιοχή με εξαιρετικές φυσικές ομορφιές, οι οποίες σχηματίζονται από τους ορεινούς όγκους του Γράμμου, του Σμόλικα και της Τύμφης, καθώς και τη διαδρομή των ποταμών Αώου, Σαρανταπόρου και Βοϊδομάτη.

Τα χωριά της περιοχής είναι η πατρίδα των ξακουστών μαστόρων της πέτρας αλλά και πολλών καλλιτεχνών (αγιογράφοι, ξυλογλύπτες κλπ.) που έχουν κατασκευάσει πολλά και υπέροχα οικοδομήματα (αρχοντικά, μοναστήρια και γεφύρια), σε όλο τον Ελληνικό αλλά και τον Βαλκανικό χώρο.

Ο επισκέπτης θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος και θα μαγευθεί από την πρώτη στιγμή με τα μοναδικά φυσικά τοπία και τα μνημεία της αρχιτεκτονικής που βρίσκονται διάσπαρτα στους οικισμούς της περιοχής.

Η περιοχή είναι γεμάτη από παραδοσιακούς οικισμούς που παραμένουν ανέπαφοι μέχρι σήμερα και είναι ιδανική για τους επισκέπτες που αναζητούν την περιπέτεια αλλά ακόμη και για εκείνους που θέλουν να χαλαρώσουν.

Οι φανατικοί και φίλοι των σπορ θα βρουν πολλές ευκαιρίες για ορειβασία, αναρρίχηση, αιωροπτερισμό, ράφτινγκ και άλλα extreme σπορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: